7 tipů, jak se zbavit bolesti břicha

od Nikola Jaroschová
   2 minuty čtení
bolest zaludku

Zdroj: Shutterstock

Bolest břicha patří k nepříjemným okamžikům, které nám znepříjemní a leckdy i znemožní pokračování v rozdělané práci. Příčiny bolesti mohou být různé. Ať už se jedná o špatně strávené jídlo nebo stres, je potřeba si dokázat pomoct. Přinášíme Vám 7 tipů, které vám v boji s bolestí břicha efektivně pomohou.

1. Lehněte si na bok

Přestaňte se hýbat, lehněte si na bok a pokrčte nohy. Tím docílíte toho, že se vám žaludek zbytečně nebude třást a střeva nebudou ničím „dusena“. Pokud vám z jakéhokoliv důvodu ležení na boku nevyhovuje, aspoň si sednětě a uklidněte se. Efekt by měl být podobný.

Dejte si polštář mezi nohy, čímž zlepšíte vyrovnání těla.

2. Napijte se

Někdy může být bolest břicha způsobena kyselými šťávami. S tím Vám pomůže sklenice studené vody. Naopak se vyvarujte ochuceným nápojům typu Coca Coly nebo Fanty. To Vám stav může ještě zhoršit a bolest břicha umocnit.

Za žádné okolnosti nezapomínejte pravidelně pít.

3. Nejezte

Dejte svému žaludku vydechnout. Netrapte ho dalším jídlem a stravou, kterou by musel trávit. Nejlepší kombinací je sklenice studené vody a žádné jídlo. Pokud si přece jenom musíte něco k jídlu dát, doporučujeme banány, brambory nebo ovesnou kaši.

Při bolestech se snažte jídlu vyvarovat.

4. Ulevte si na záchodě

To je ten nejčastější důvod bolesti břicha. Jděte na záchod a pořádně se vyprázdněte. Pokud trpíte průjmem, doporučujeme si v lékárně opatřit volně prodejné léky s obsahem subsalicylátu, který pomáhá průjem zastavit.

Průjem je častou příčinou bolesti břicha.

5. Dopřejte si horkou vanu

Dejte si teplou koupel. Pusťte si klidnou, meditační hudbu a uklidněte se. Zahřátím orgánů a celého těla dosáhnete účinné relaxace. Bolest břicha může být pouze reakcí na stresující období, takže vám teplá koupel může problém vyřešit.

Teplá vana regeneruje tělo a otepluje orgány.

6. Promasírujte si břicho

Pokud vám to bolavé břicho dovolí, zkuste ho jemně prsty namasírovat. Stlačujte si břicho, až kam vám to samo tělo dovolí.

Masírujte si břicho sem a tam, kam až vás tělo pustí.

7. Zkuste perlivou vodu

Perlivá Magnesia je ideální. Bublinky ve vodě vyvolají krkání, které vás osvobodí od nahromažděných plynů.

Perlivá voda vyvolává krkání, které vás pomůže zbavit bolesti břicha.

Autor: redakce

Související články