Sváteční ořechová bábovka: recept našich babiček

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Bábovky všichni známe od svých babiček, které si je nemohou vynachválit. Nutno řict, že v minulosti byla bábovka velmi uznaváným zákuskem, který se podával jen v neděli, a nebo při slavnostní události. I když už dnes bábovku většinou předběhly jiné, zejména západní trendy, občas si ji dá rád každý. A co teprve ořechová bábovka? Vyzkoušejte recepturu našich babiček!

 

Recept:
  • 4 vejce
  • 15 dkg krupicového cukru
  • 1 dl oleje
  • 1 dl vody
  • 25 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg mletých ořechů
  • 1 prášek do pečiva
  • šťáva z 1/2 citronu

Každý z nás jedl tradiční bábovky. Co ale tu s ořechy?

Šlehačem ušleháme celá vejce s cukrem, olejem, vodou (až do pěny) a citronovou šťávou. Přidáme mouku s práškem do pečiva a ořechy a lehce promícháme. Ve vymazané a strouhankou vysypané formě pečeme zhruba 45 minut při 180°.

[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]

Tip: Místo citronové šťávy vyzkoušejte šťávu z pomeranče. Já osobně ji přidávám do každého pečení z třeného těsta, které je potom lehčí a křehké. Nebojte se také přidat rum. Ten nezkazí nikdy nic!

 

Vyzkoušejte tento recept a dejte nám vědět, jak vám bábovka chutnala!

 

Tvojechvilka.cz

Související články