5 znaků, které odhalí těhotenství bez těhotenského testu

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Těhotenství a posléze mateřství se jednoznačně řadí k nejkrásnějším životním obdobím matky. Pokoušíte se s partnerem o potomka již nějaký čas a pravidelně si děláte těhotenský test, jestli už to náhodou neklaplo. Jak ale poznat, že jste v tom, aniž byste využila těhotenských testů?

 

1) Prsa

Cítíte, že máte prsa citlivější než obvykle. Nezřídka budete mít i pocit plnějších prsou a celkově vám bude připadat s prsy „něco jinak“.

 

2) Závrať

Motání hlavy, ve vyjímečných případech mdloby až omdlení. Závrať samozřejmě nezpůsobuje jen těhotenství, může to být kombinace změny hormonů, nízkého cukru v krvy nebo nízkého tlaku.

Vyhledejte co nejdříve svého gynekologa, který vám dá jasnou odpověď.

 [do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-28]

3) Častá změna nálady

Únava, hlad, častá změna nálady. To jsou všechno střípky, které když si dáte dohromady, poukazují na časnou fázi těhotenství. No ale dámy, koho by nechal příchod potomka v klidu, že?

 

4) Časté močení

Příchod těhotenských hormonů způsobuje častou návštevu toalet. Ledviny se musí vypořádat s dalším členem svého oběhu. Navíc se zvětšující děloha začíná protlačovat na močový měchýř, což návštevu záchoda ještě umocňuje. Spousta žen v ranných fázích zamění těhotenství se zánětem močových cest, aby jim bylo u doktora řečeno, že jsou „v tom“.

[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-25]

5) Křeče

Křeče v břiše jsou typickým znakem toho, že se právě oplodněné vajíčko již usazuje v děloze. Počítejte i s drobným krvácením, které běžně objevuje někdy až do sedmého týdne těhotenství.

 

Navštivte sekci „Miminko“ a přečtěte si všechny články pro (nadcházející) maminky!

 

Tvojechvilka.cz

Související články