Bezinkový sirup

bezinkyy

 

Nebude to dlouho trvat a květy černého bezu se promění v černé zlato v podobě načernalých kuliček, které obsahují obrovské množství vitamínů.

A co budeme potřebovat přibližně na jeden litr hotové šťávy či sirupu?

2 kg zralých bezinek

2 l vody

1 kg cukru

kousek skořice

1 lžíce nastrouhané citrónové kůry

2 hřebíčky

Postup:

Bezinky zbavíme všech stopek, omyté dáme do misky a zalijeme vodou. Necháme louhovat přibližně 24 hodin.

Po uplynutí doby přecedíme přes plátno a pořádně propasírujeme.

Vzniklou šťávu dáme do hrnce, přidáme zbývající suroviny a na mírném ohni vaříme, dokud se nerozpustí cukr.

Ještě horký sirup nalijeme do předehřátých lahví a uzavřeme.

Skladujeme v chladné a temné místnosti.

Zdroj Foto: Pixabay