Francouzská cibulačka podle Týnuše Pobožné

mm

Pro ty, kteří hledají recept na cibulačku podle české receptury, doporučuji přejít na tento článek. Francouzská cibulačka se od té české liší některými ingrediencemi, ale určitě stojí za vyzkoušení! Pro ty z Vás, kteří toužíte okusit cibulačku podle francouzského receptu, mám jeden tip hned na začátek.

 Zkuste si nejprve udělat polévku podle receptury české a následně francouzské, abyste umocnili rozdíl, který obě varianty představují. Ačkoliv to může být překvapivé, Francouzi jedí cibulačku spíše vyjímečně a v restauracích v srdci Francie, Paříži, byste ji těžko hledali!

Já osobně preferuji cebulačku českou, ale obě mají něco do sebe a čas od času dopřeji svým milovaným i francouzskou verzi. Teď už ale nebudu zdržovat a vrhneme se na to!

 

Recept pro 4 osoby:
  • 4 větší cibule
  • 15 dkg tvrdého sýra (čedar je nejlepší, eidamem ale nic nezkazíte)
  • 1 lžíce másla
  • petrželka
  • sůl
  • 4 kuličky pepře
  • špetka šafránu
  • hovězí vývar
Čerstvá petrželka dodá francouzské cibulačce úplně jiný nádech!

Čerstvá petrželka dodá francouzské cibulačce úplně jiný nádech!

Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, necháme ji hezky zesklovatět. Hlídáme si okamžik, kdy začíná lehce hnědnout. V tu chvíli přelijeme vývar (může být i masox), přidáme sůl, pepř a šafrán a povaříme okolo 20 minut.

[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]
Hotovou polévku nalijeme na talíř, hustě posypeme sýrem a nasekanou petrželkou.

Jakou cibulačku preferujete Vy a vaše rodina? Dejte mi vědět v komentářích!

 

Tvojechvilka.cz