Pečete rádi? Oblíbili jste si mistra mezi cukráři, jenž je Josef Maršálek? Chcete si zpříjemnit adventní čas báječnou kuchařkou, ve které se mnoho naučíte a potěšíte se i jejím prohlížením? Tak přímo vám je určena novinka vydavatelství XYZ, kterou vydala Albatros media a.s, s názvem Moje sváteční pečení.
Co vás vlastně v této kuchařce čeká? Rozhodně mnoho úžasných a voňavých receptů, které jsou inspirované dětstvím Josefa Maršálka, jeho cestovatelskými zážitky i celkovými cukrářskými trendy. Hned na začátku kuchařky najdete několik rad na úvod, pomůcky, které se vám budou k pečení vždycky hodit, i to, jak kniha vlastně vznikla. Celkem 6 částí – 6 týdnů až do Tří králů.
Názvy jako Labutí jezero, Louskáček, či Sněhová královna vám budou připadat, že jste se ocitli někde úplně jinde, než v kuchyni. Každý recept má svou historii, přesný seznam surovin, který budete pro přípravu daného pokrmu potřebovat, dále postup, jak jej vyrobit, fotogalerii výsledné dobroty. Piktogramy, které jsou uvedeny u receptů vám vysvětlí stupeň obtížnosti, čas, který budete potřebovat na přípravu i počet výsledných kusů.
Součástí receptů jsou i tipy, jak recept upravit dle vašich možností a chutí. Autor vám v jednotlivých krocích poradí, jak připravit křehké, kynuté či třené těsto. Každý recept nese s sebou svou historii, předávání z generace na generaci, poctivé suroviny jako je voňavé máslo, ořechy, sušené ovoce, pravá vanilka, koření, čokoláda, rodinná pohoda u šálku kávy, provoněná kuchyň, a spokojená návštěva. To vše prostě k této kuchařce patří.
Nejen suroviny a nádobí jsou při pečení důležité, ale také se vyplatí investice do různých kuchyňských pomocníků – jako je robot nebo pořádná trouba.
Tato kuchařka je naprosto skvělá a myslím si, že by neměla chybět v žádné knihovničce poctivé cukrářky. Nesmírně si této knihy cením, jelikož pana Josefa Maršálka jsem si moc oblíbila v kuchařské soutěži Peče celá země a od té doby sleduji jeho nejen cukrářské počiny. Jelikož ráda vařím a peču, mám doma ve své knihovničce několik báječných kuchařek. Tato v ní bude rozhodně zaujímat čestné místo. Adventní čas se přímo vybízí ke kulinářským experimentům a rozhodně za to stojí využít tuto kuchařku a vykouzlit podle ní neskutečné laskominy. Jelikož mám moc ráda pracny, zaujal mě recept na přípravu s hřebíčkem, škvarky a mléčnou čokoládou..
Medové trubičky se zázvorem ty neodmyslitelně patří k vánočnímu pečení. Vůně perníku a zázvoru je tak intenzivní, až se při této myšlence sbíhají sliny. Pro milovníky ořechů připravil Josef Maršálek výtečný recept s jablečným karamelem. Chystám se tyto ořechy vyzkoušet na letošní vánoční stůl. Pečení cukroví v období adventní má své opravdové kouzlo. Miluji tu provoněnou kuchyň vanilkou, ořechy a skořicí. Pojďte si společně s touto kuchařkou užít ty nejkrásnější svátky v roce. Pokud vás tato kuchařka zaujala, neváhejte a kupte jí sobě i svým blízkým. Pokochejte se bohatou fotogalerií a rozmanitými recepty. Rozhodně nebudete litovat.
Několik slov u autorovi:
Mistr cukrář, který se v devatenácti letech vydal za svým snem a místo učitelem se stal sedm let součástí nejlepšího kulinářského týmu Evropy, s nímž pekl dobroty i pro anglickou královnu. Své zkušenosti sbíral po celém světě – procestoval Evropu a působil i v Indii v nejlepší tamní patisserii, aby se nakonec vrátil zpět do Česka, založil vlastní firmu a natočil nejúspěšnější světovou show o pečení. Pořádá kurzy, poskytuje konzultace majitelům cukráren i kaváren a prostřednictvím kuchařek plných svých nejoblíbenějších receptů se rozhodl podělit se o všemožná sladká tajemství.
Autor: Josef Maršálek
Foto: Marie Bartošová
Žánr: moderní kuchařka
Vydáno: 2020, XYZ ve společnosti Albatros media, Praha
Počet stran: 256
Vazba knihy: pevná s laminovaným potahem
ISBN: 978-80-7597-751-9
Autor: redakce