Kotlety s rýží a vínem. Konečně ten správný recept!

kot

Kotlety s rýží a vínem na tento způsob dělám moc ráda doma, máme je s celou rodinou moc rádi. Na vepřové zkrátka nedám dopustit! Proto jsem ráda, že vám dnes představuji tento recept.

 

Recept pro 4 osoby
  • 4 větší vykostěné kotlety
  • 6 lžic rýže
  • 1 sklenička bílého vína
  • 10 dkg strouhaného eidamu
  • 1 dl smetany
  • sůl
  • pepř
  • olej

Naklepané a po stranách naříznuté kotlety osolíme, opepříme a zprudka na oleji opečeme. Doporučuji použít nádobu, kterou můžeme později dát do trouby, pokrm se totiž bude zapékat.

Zalijeme bílým vínem a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakrájíme cibuli na kolečka a zvlášť na pánvi opečeme skoro dohněda. Opláchnutou rýži osmahneme na oleji, osolíme okořeníme, podlijeme vařící vodou a podusíme.

[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]

Na měkké kotlety navrstvíme opečenou cibuli, na cibuli dáme podušenou rýži, zasypeme strouhaným sýrem a pokropíme smetanou.

Dáme do trouby zapéct dočervena. Kotlety jsou poté velice jemné a chutné, při zapékání s cibulí a rýží se všechny chutě propojí a výsledek vás zaručeně potěší!

 

Máte ráda vepřové? Tak koukněte na další recepty, které jsme pro vás připravili!

 

Tvojechvilka.cz