Podzimní cibulačka nasytí nejen farmáře!

cesn

Cibulačka je oblíbená polévka zejména mezi farmáři! To jsem poznala již za svých mladých let, kdy jsem vyvářela, ještě coby svobodná a nezkušená děva, farmářům po celodenní šichtě na poli! Bývá často označována jako polévka podzimní, ale já ji ráda dělám pravidelně po celý rok. Nenechte se odradit, pokud nejste farmář/ka, protože cibulačkou nepohrdne ani ten největší měšťák! Dnes vám představím středoevropský recept, který zaručeně nezklame.

 
Recept pro 4 osoby:
  • 25 dkg hovězího žebra
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 4 velké cibule
  • stroužek česneku
  • 1 vejce
  • 2 lehce ztvrdlé rohlíky (1 den staré jsou ideální)
  • 10 dkg eidamu
  • petrželka
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička polévkového koření

 

Kvalitně nakrájená cibule vám sice vžene do očí slzy, ale cibulačka bude stát za to!

Kvalitně nakrájená cibule vám sice vžene do očí slzy, ale cibulačka bude stát za to!

Z masa a zeleniny uvaříme vývar. Hotový vývar scedíme a zavaříme do něj nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vložíme nakrájené maso se zeleninou.

[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]

Zatáhneme jedním rozšlehaným vejcem a dochutíme kořením a solí. Hotovou polévku naléváme na talíř, na nějž jsme předem přichystali opečené plátky rohlíků, a sypeme strouhaným sýrem a zelenou petrželkou.

 

TIP: Místo rohlíků můžete nechat ztvrdnout chléb a poté ho osmažit a servírovat ho stejným způsobem.

 

Tvojechvilka.cz