Recept na kuře z Marseille odhalen! Znáte ho?

ch1

Kuře z Marseille je typická jihofrancouzská pochoutka a tomu odpovídá i samotná chuť kuřete. Stačí vyrobit, usadit se ke stolu, ochutnat první sousta a v tu chvílí se octnete ve Středomoří a ucítíte nezaměnitelnou vůni všech velkých přístavů. Dejte kuřátku z Marseille šanci a nebudete litovat.

 

Recept pro 4 osoby
  • 1 kuře
  • 20 dkg slaniny
  • 4 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 malá konzerva rajského protlaku
  • šálek černých oliv
  • 2 dl bílého vína
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • petrželka

 

Tohle jídlo se nejlépe připravuje v hlubokém litinovém pekáči s poklicí (cocotte), ale můžete použít i pekáček a místo poklice alobal. Syrové kuře rozdělíme na jednotlivé porce, osolíme a opepříme.

Nebojte se vyzkoušet selské brambory!

Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme, přihodíme nahrubo nasekanou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme kuře, protlak, překrájené vypeckované olivy, zalijeme bílým vínem a zvolna necháváme v troubě pod poklicí pobublávat asi hodinu.

Nespěcháme, neboť jak praví mnoho slavných kuchařů a kuchařek, pokud chcete spěchat, raději se vaření vyhněte obloukem!

[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]

Na závěr se nebojte ochutnat, abyste případně mohli přilít více vína či jinak dochutit. Šťáva by měla být hustá, kuře měkké, krásné červené barvy s černoolivovými akcenty.

Na talíři posypeme sekanou perželkou. Podáváme s bílým chlebem či bramborami, kromě vařených zkuste vyzkoušet i brambory selské!

 

TIP: Doporučuji nepoužívat Vodňanská kuřata. Raději sáhněte po kvalitních kusech a vůbec nejlépe po domácím chovu!

 

Zajímají vás další skvělé recepty exkluzivně pro čtenáře tvojíchvilky? Koukněte na celou sekci!

 

Tvojechvilka.cz