Recept na vánoční makronky konečně odhalen!

lo

Vánoční makronky jsou další ze řady makronkových receptů, které můžete na Tvojechvilka nalézt. V návaznosti na předchozí vanilkové makronky dnes přidáváme recept, který se hodí do vánoční pohody, jako lahodný dárek pod štedrovečerní stromeček nebo jako zákusek ke kávě. Čím jsou vánoční makronky výjimečné?

Recept na 16 kousků
  • 3/4 hrnku mletých mandlí
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 2 bílky z velkých vajec
  • 1/4 hrnku krupicového cukru
  • 1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1 lžička zlatého cukrářského zdobení (kuliček)

Náplň

  • 60 g změklého másla
  • šťáva a najemno nastrouhaná kůra z 1/2 pomeranče
  • 1/2 lžičky nového mletého koření
  • 1 hrnek prosátého moučkového cukru
  • 2 lžíce nadrobno nakrájených kandovaných třešní

 

Vánoční makronky jsou pastva pro oči i žaludek

 

Mleté mandle, moučkový cukr a mleté nové koření nasypeme do mixéru a zpracováváme 15 sekund. Směs následně prosejeme do mísy. Dva plechy vyložíme pečicím papírem.

[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]

Bílky nalijeme do mísy a ušleháme je do nepříliš pevného sněhu. Postupně do něj zašleháme krupicový cukr, aby vznikla pevná lesklá hmota.

Pomocí stěrky zapracujeme osmičkovým pohybem po třetinách mandle s cukrem a novým kořením. Když budou všechny suché přísady rovnoměrně zapracované v bílkové hmotě, pokračujeme v míchání stejným způsobem, aby byla hmota lesklá a hustá a ze stěrky stékala jako stuha.

 

 

kandované třešně koupíte v každém běžném obchodě

 

Hmotu přeneseme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou s otvorem o průměru 1 cm.

Na plechy vytvoříme 32 koleček o průměru 3 cm.

Pečlivě vytvořte 32 koleček

Oběma plechy klepneme o pult, abychom hmotu zbavili vzduchových bublinek. Polovinu koleček posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem a cukrářským zdobením.

Necháme odpočívat 30 minut při pokojové teplotě. Troubu rozehřejeme na 160 °C.

Pečeme 10 minut. Poté necháme 10 minut vychladit na plechu, pak korpusy opatrně sloupneme z pečicího papíru a necháme zcela vychladnout na mřížce.

Na náplň vyšleháme máslo s pomerančovou šťávou a kůrou do pěny.

Postupně zašleháme nové koření a moučkový cukr, aby vznikl hladký krém. Vmícháme kandované třešně a náplní spojíme po párech makronkové korpusy.

Podáváme ke kávě, čaji nebo s limonádou!

 

Obdivujete krásu a chuť makronek? Jaké jsou ty vaše oblíbené?

 

Tvojechvilka.cz