Chimichurri je velmi chutná, zdravá a studená omáčka ke grilovaným masům.
Suroviny:
1/2 šálku jemně nasekané máty
1/2 šálku jemně nasekané petrželky
1/4 šálku jemně nasekaného koriandru
1 menší šalotka
1 stroužek česneku
1 chilli paprička
4 lžíce červeného vinného octa
1/2 šálku olivového oleje
sůl
pepř
Postup:
Všechny omyté, osušené a nasekané bylinky smíchejte s octem a olejem. Důkladně promíchejte.
Přidejte jemně nasekanou šalotku, prolisujte česnek a chilli papričku dle chuti a síly.
Nezapomeňte na to, že chimichurri má převážně chutnat po bylinkách, nikoliv chilli, česneku či šalotce.
Nakonec osolte, opepřete a nechte chvíli rozležet.
Zdroj Foto: 1