Chimichurri aneb bylinková omáčka

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Chimichurri je velmi chutná, zdravá a studená omáčka ke grilovaným masům.

Suroviny:

1/2 šálku jemně nasekané máty

1/2 šálku jemně nasekané petrželky

1/4 šálku jemně nasekaného koriandru

1 menší šalotka

1 stroužek česneku

1 chilli paprička

4 lžíce červeného vinného octa

1/2 šálku olivového oleje

sůl

pepř

Postup:

Všechny omyté, osušené a nasekané bylinky smíchejte s octem a olejem. Důkladně promíchejte.

Přidejte jemně nasekanou šalotku, prolisujte česnek a chilli papričku dle chuti a síly.

Nezapomeňte na to, že chimichurri má převážně chutnat po bylinkách, nikoliv chilli, česneku či šalotce.

Nakonec osolte, opepřete a nechte chvíli rozležet.

 

Zdroj Foto: 1

Související články