Pokud máte mrazničku plnou mražených jahod nebo borůvek, můžete si do zásoby udělat domácí tvarohové knedlíky, po kterých se vaši nejbližší budou oblizovat od ucha k uchu.
A co na ně budeme potřebovat?
2 žloutky
80 g másla
40 g cukru
250 g měkkého tvarohu
200 g polohrubé mouky
špetka soli
200 g ovoce
Postup:
Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou solí. Po částech přimícháme tvaroh, postupně přidáme mouku, až získáme vláčné těsto.
Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme jej na stejné dílky, které plníme nejlépe mraženým ovocem obaleným v cukru.
Knedlíky poskládáme na plech vyložený igelitovým sáčkem, a to jednotlivě vedle sebe a necháme zmrznout.
Poté jednotlivé knedlíky naskládáme do jednotlivých sáčků.
Hotové knedlíky vaříme přibližně 5 až 7 minut v mírně osolené vodě do doby, dokud neplavou na hladině.
Zdroj Foto: 1