Domácí tvarohové knedlíky

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Pokud máte mrazničku plnou mražených jahod nebo borůvek, můžete si do zásoby udělat domácí tvarohové knedlíky, po kterých se vaši nejbližší budou oblizovat od ucha k uchu.

A co na ně budeme potřebovat?

2 žloutky

80 g másla

40 g cukru

250 g měkkého tvarohu

200 g polohrubé mouky

špetka soli

200 g ovoce

Postup:

Žloutky utřeme s cukrem, máslem a špetkou solí. Po částech přimícháme tvaroh, postupně přidáme mouku, až získáme vláčné těsto.

Na pomoučeném vále vyválíme váleček, rozdělíme jej na stejné dílky, které plníme nejlépe mraženým ovocem obaleným v cukru.

Knedlíky poskládáme na plech vyložený igelitovým sáčkem, a to jednotlivě vedle sebe a necháme zmrznout.

Poté jednotlivé knedlíky naskládáme do jednotlivých sáčků.

Hotové knedlíky vaříme přibližně 5 až 7 minut v mírně osolené vodě do doby, dokud neplavou na hladině.

Zdroj Foto: 1

Související články