Kopřivová polévka

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Ano, jaro je konečně tady! A venku na zahrádce se zelená spousta bylinek, které lze využít nejen k jarní očistě organismu, ale i celkovému detoxu.

K tomu všemu krásně poslouží výhonky mladých kopřiv, z nichž lze připravit velmi chutnou polévku, nenáročnou nejen na přípravu, ale i naši peněženku.

Nuže, pusťme se do toho!

Suroviny:

500 g mladých listů kopřivy

4 ks šalotky

2 lžíce másla

1 brambora

1 lžička soli

1 lžička pepře

1 lžíce zakysané smetany

Postup:

Kopřivy opláchneme a třetinu nasekáme najemno. V hrnci rozpustíme máslo a podusíme na něm šalotku, vmícháme celé listy kopřiv a asi minutu dusíme.

Přidáme bramboru pokrájenou na kostičky a litr studené vody. Přidáme sůl a pepř podle chuti a vaříme, dokud brambory nebudou úplně měkké.

Pak polévku rozmixujeme, vmícháme nasekané lístky kopřiv a zjemníme smetanou. Ozdobíme lžící zakysané smetany a podáváme s pečivem.

Zdroj Foto: 1

 

 

 

Související články