Hromada oříšků a sušeného ovoce spojená pouze banánem. Na kurzu mi to nevěřili, ale opravdu to drží a nic se po upečení nerozpadne. Nejlepší marokánky s domácí čokoládovou polevou – zdravěji už to prostě nejde 😉
Ingredience
(cca 16 ks)
- 1 zralý banán
- 1/4 hrnku datlí
- 1/4 hrnku fíků
- 1/4 hrnku rozinek
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- 1/2 hrnku mandlí
Čokoládová poleva
- 2 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce sirupu (javorový, datlový,..)
- 1 lžíce kakaového prášku
Postup
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Banán si rozmačkáme na kaši. Datle, fíky a rozinky si rozsekáme na malé kousky, stejně tak ořechy. Vše smícháme s rozmačkaným banánem v kompaktní hmotu.
Klademe pomocí lžičky na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 15 minut.
Mezitím si připravíme čokoládu. Kokosový olej roztopíme ve vodní lázni, vmícháme sirup, kakaový prášek a dobře zapracujeme.
Marokánky necháme zcela zchladnout a máčíme v čokoládě. Necháme zatuhnout a skladujeme v chladnu.