Smažená jablíčka patří k mým vůbec nejoblíbenějším moučníkům. Našla jsem v nich zálibu za mých mladých let, když jsem chtěla za každou cenu zaujmout svého vyvoleného, kterého jsem si, možná i kvůli jablíčkům, vzala. Kdykoliv mým milovaným strávníkům oznámím, že jsem jako moučník přichystala smažená jablíčka, nikdo z nich nikdy neodolá. A to už jsem vařila pořádným strávníkům! Často se stává, že si každý z nich rád ještě přidá a ješte si poručí šálek kávy, který se k jablíčkům ve vinném testíčku skvěle hodí!
Recept:
- 4 jablka
- 2 vejce (nejlépe domácí)
- 20 dkg hladké mouky
- 1 dl bílého vína
- špetka soli
- olej na smažení
- skořicový cukr (smícháme 2 lžíce cukru s 1 lžičkou skořice)
Jsem známá svým nutkáním mít všechno domácí. Takže dámy, pokud máte domácí jablka, vejce i láhev bílého, nemohla jste mít lepší výchozí pozici!
Vypíchneme jádřinec, oloupeme jablka (dodržujte toto pořadí nebo se vám jablko rozpadne, a to nechceme), z vajíček, mouky a vína si umícháme těstíčko, v němž obalíme na plátky nakrájená jablíčka a smažíme je na rozpáleném oleji.
[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]
Ještě teplá obalujeme ve skořicovém cukru. Poté můžeme ozdobit šlehačkou, kterou jsme polili čokoládovou polevou. Pokud nechcete, můžete je nechat jen ve skořici a cukru, což je také náramná pochoutka. Poté si už jen udělejte kávu (já miluji capuccino, ale volbu nechám to na vás!) a užijte si tuto náramnou pochoutku!
Pokud to vaším strávníkům nebude chutnat, nemají žaludek na správném místě!
TIP: Připravte tuto pochoutku jako moučník na rande u vás a máte vyhráno! Žádný chlap neodmítné dobrou kuchařu. Sama jsem to vyzkoušela. To si pamatujte!
Tvojechvilka.cz