Cibulačka je oblíbená polévka zejména mezi farmáři! To jsem poznala již za svých mladých let, kdy jsem vyvářela, ještě coby svobodná a nezkušená děva, farmářům po celodenní šichtě na poli! Bývá často označována jako polévka podzimní, ale já ji ráda dělám pravidelně po celý rok. Nenechte se odradit, pokud nejste farmář/ka, protože cibulačkou nepohrdne ani ten největší měšťák! Dnes vám představím středoevropský recept, který zaručeně nezklame.
Recept pro 4 osoby:
- 25 dkg hovězího žebra
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 4 velké cibule
- stroužek česneku
- 1 vejce
- 2 lehce ztvrdlé rohlíky (1 den staré jsou ideální)
- 10 dkg eidamu
- petrželka
- sůl
- pepř
- 1 lžička polévkového koření
Z masa a zeleniny uvaříme vývar. Hotový vývar scedíme a zavaříme do něj nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a vložíme nakrájené maso se zeleninou.
[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]
Zatáhneme jedním rozšlehaným vejcem a dochutíme kořením a solí. Hotovou polévku naléváme na talíř, na nějž jsme předem přichystali opečené plátky rohlíků, a sypeme strouhaným sýrem a zelenou petrželkou.
TIP: Místo rohlíků můžete nechat ztvrdnout chléb a poté ho osmažit a servírovat ho stejným způsobem.
Tvojechvilka.cz