Vánoční buchtičky v perníku jsou společně s karbony druhou sladkou perlou mé kuchařky. Jsou známější, v některých krajích se tahle vánoční ulepená laskomina drží jako tradice, ale přece jen je spousta…
dobrota
-
-
Mandle patří k vánocům. Stejně tak všechno to parádní koření. Dvojitý mandlový koláč vyniká právě tou křupavostí a kořeněnou chutí mísenou s lahodností právě ušlehané šlehačky. Jeho náplň trošku připomíná…
-
Nevím, jak vy, ale naše rodina tyhle sněhově bílé kuličky s mandlí uprostřed přímo zbožňuje. A právě teď je ten pravý čas, připravit si je hezky v pohodlí…
-
Vyrobte si domácí lipové bonbony. Jsou vhodné nejen proti kašli, ale i jiným neduhům.
-
K osvěžení do horkých letních dnů bez pochyby patří máta, a to ať už v jakékoliv podobě. Ale co takhle zkusit ráno k snídani výbornou osvěžující mátovou marmeládu, která nejen…
-
Jak často si dáte ovoce? Já jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, až dodnes. Už druhý den totiž jím ovoce. Že se vám to zdá divné, že o tom…
-
Suroviny: přibližně 1 600 g rebarbory 5 květů černého bezu 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 od Dr. Oetkera 1000 g krystalového cukru Postup: Rebarboru si očistíme, oloupeme a…
-
Právě teď je to pravé a ideální období, kdy si do zásoby navařit pampeliškový med. Všude v trávě se na nás žlutě usmívají pampelišky a volají po tom,…