Pečete rádi? Oblíbili jste si mistra mezi cukráři, jenž je Josef Maršálek? Chcete si zpříjemnit adventní čas báječnou kuchařkou, ve které se mnoho naučíte a potěšíte se i…
pečení
-
-
Máte rádi kváskový chléb? Milujete jeho nádhernou vůni a podmanivou chuť? Chcete se naučit upéct ten nejlepší? Autorka knihy Ruce v mouce Iva Trhoňová vás to bezpochyby naučí.…
-
Vánoční buchtičky v perníku jsou společně s karbony druhou sladkou perlou mé kuchařky. Jsou známější, v některých krajích se tahle vánoční ulepená laskomina drží jako tradice, ale přece jen je spousta…
-
Suroviny: 150 g hladké mouky, 120 g cukru, 115 změklého másla, 25 g kakaa, špetka soli, čokoládová poleva na ozdobení Postup: Do mísy prosypeme mouku, přidáme kakao a…
-
Budeme potřebovat: 280 g moučkové cukru, 320 g hladké mouky, 2 celá vejce, 2 žloutky, 1 kávovou lžičku mletého zázvoru, 1 kávovou lžičku prášku do pečiva, pár kapek…
-
Dříve se na svatou Barborku mezi hodné děti rozdávalo drobné a velmi křehké pečivo tzv. „Barborky“ většinou ve tvaru srdíček. Recept je velmi jednoduchý a rychlý, tak proč…
-
Vánoce se nezadržitelně blíží a s ním i kouzelný čas adventu. Doba, kdy budeme se svojí rodinou a svými dětmi vychutnávat si tu nezapomenutelnou předvánoční pohodu. A kdo ví, třeba…
-
Jahodová sezóna sice ještě nezačala a ještě si na ní nějaký ten čas počkáme, ale o rebarboře to už říci nemůže. Právě začíná na záhonku krásně růst…
-
Pokud milujete borůvky a sladké, je tenhle koláč pro vás jako dělaný. Je sladký, ale i lehký a křehký zároveň, a když ho doma upečete, tak se po…
-
Křehké sušenky s nádechem levandule, které si zamilují nejen děti, ale i dospělí. A nemusíte mít strach, že nějaké zbydou, vždycky se po nich zapráší. Suroviny: 300 g másla…
-
Bez koření a bylinek si v dnešní době nedokážeme představit jakoukoliv přípravu každodenních běžných pokrmů, které jim dodává typicky příznačnou chuť, ale i vůni. Bez nich by byly pokrmy…
-
Také tak milujete sladké v podobě malého zázraku jménem medovník? Toho úžasného dortíku, rozděleného na pět medových plátů spojených krémem, posypaným drobenkou nebo oříšky? My tedy rozhodně ANO!