Každý si určitě alespoň jednou vyzkoušel udělat domácí pampeliškový med, ostatně recept je velmi jednoduchý a zvládne jej opravdu každý.
recept
-
-
Suroviny: přibližně 1 600 g rebarbory 5 květů černého bezu 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 od Dr. Oetkera 1000 g krystalového cukru Postup: Rebarboru si očistíme, oloupeme a…
-
Právě teď je to pravé a ideální období, kdy si do zásoby navařit pampeliškový med. Všude v trávě se na nás žlutě usmívají pampelišky a volají po tom,…
-
Ano, jaro je konečně tady! A venku na zahrádce se zelená spousta bylinek, které lze využít nejen k jarní očistě organismu, ale i celkovému detoxu. K tomu všemu…
-
Přijela nečekaná návštěva a vy zrovna nemáte, co byste jim nabídli ke kávě? Nevadí! Upečte jim velmi rychlou a poměrně jednoduchou hrnkovou bábovku. Je nejen rychlá, ale i…
-
Každý z nás se alespoň jednou v životě přistihne před zrcadlem, jak si kontroluje svoje faldíky na břiše nebo velikost svého pozadí. Kolikrát jste si už řekli, že…
-
Také tak milujete sladké v podobě malého zázraku jménem medovník? Toho úžasného dortíku, rozděleného na pět medových plátů spojených krémem, posypaným drobenkou nebo oříšky? My tedy rozhodně ANO!
-
Novoroční čočka je tradiční jídlo, které se podává na Nový rok. Čočku servíruji po novorčním přípitku spolu s okurkou a uzeným.
-
Trojbarevný koláč je skvělým zimním dezertem, který se náramně hodí ke kávě, zimní pohodě a vánočním pohádkám. Je také velice chutný a lehký.
-
Jelení tokáň na hřibech je výborná maďarská zvěřinová pochoutka, která bude určitě chutnat a přijde vhod v období silvestra a novoročních oslav.
-
Francouzská cibulačka se od té české liší některými ingrediencemi, ale určitě stojí za vyzkoušení! Jakou cibulačku preferujete Vy?
-
Hráškový krém není ani tak polévka, jako spíš výtečná omáčka. Považuje se za lehké, jarní jídlo, které je vhodné i pro vás, kteří držíte dietu!
-
Pokud dáte flekům se zelím šanci, uvidíte, že se po nich jen zapráší, a budete mít co dělat, abyste si uloupila aspoň malou porcičku!