Pro 4 osoby si připravíme následující suroviny:
200 g velkých krupek, 3 lžíce sušených hub, mléko na namočení zhub, 2 lžíce škvařeného vepřového sádla, 2 cibule nakrájené na kostičky, 1 lžičku drceného kmínu, 2 lžičky majoránky, 3 prolisované stroužky česneku, špetka pepře, trocha sole
Postup:
Krupky dobře propláchneme ve vlažné. Houby namočíme asi na půl hodiny do mléka, a poté je asi pět minut v mléce povaříme.
V hrnci rozpálíme lžíci sádla a krátce na ní opečeme kroupy, osolíme a uvaříme je dle návodu na sáčku.
Na zbytku sádla osmahneme do zlatova cibulku, přidáme houby. Vše zasypeme kmínem a pět minut dusíme.
Takto vzniklou směs vmícháme do uvařených krupek spolu s prolisovaným česnekem, majoránkou a pepřem.
Vložíme v rovnoměrné vrstvě do předem vymazaného pekáčku a necháme asi na dvacet minut zapéct.
Zdroj Foto: Pinterest