Dříve se na svatou Barborku mezi hodné děti rozdávalo drobné a velmi křehké pečivo tzv. „Barborky“ většinou ve tvaru srdíček.
Recept je velmi jednoduchý a rychlý, tak proč nezkusit upéci…
Suroviny:
3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce másla, 5 žloutků, 7 lžic bílého vína, 2 hrnky hladké mouky, olej na smažení, moučkový cukr, vanilkový cukr
Postup:
Smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto. To vyválíme na placku o tloušťce přibližně 0,5 cm a z těsta vykrájíme drobná srdíčka, které usmažíme v rozehřátém oleji.
Vinné cukroví je křehké a při smažení se hezky nafoukne. Jednotlivé kousky krátce osušte na papírovém ubrousku a a ještě horké obalte v moučkovém a vanilkovém cukru.
Zdroj Foto: Pixabay