Připravte si jednu z těchto čajových směsí.
Čajová směs číslo jedna:
- rozrazil
- list podbělu
- plicník
- jitrocel
Smícháme stejným dílem. Na jeden šálek čaje vezmeme vrchovatou čajovou lžičku směsi.
Spaříme horkou vodou a necháme půl minuty vyluhovat.
Tento poněkud hořký čaj osladíme medem nebo ve vodě ještě před spařením bylin rozpustíme kandysový cukr.
Čajová směs číslo dvě:
Šálek studené vody přivedeme spolu s plátkem citronu a čajovou lžičkou kandysového cukru k varu.
Poté odstavíme z plotýnky a přisypeme vrchovatou čajovou lžičku jitrocele a mateřídoušky, smíchaných stejným dílem.
Čtěte také:
Čajová směs jako prevence proti chřipce
Směs necháme půl minuty vyluhovat, scedíme a horký čaj po doušcích vypijeme.
Tento čaj, kterého pijeme čtyři až pět šálků denně, bychom měli pokaždé připravit čerstvý.
Autor: redakce