Cibulový sirup

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení
Cibulovy sirup

Zdroj: Shutterstock

Užívá se při nachlazení a kašli, a to vždy každou hodinu po jedné čajové lžičce.

Suroviny:

  • několik velkých cibulí
  • 150 g hnědého cukru
  • 100 ml vody (u druhé varianty sirupu)

Postup:

Několik velkých cibulí nakrájíme na plátky a smícháme s cukrem, pokud možno s hnědým cukrem.

Takto vzniklou směs necháme přibližně 15 hodin uležet. Během této doby odebíráme tvořící se šťávu.

Anebo druhá varianta sirupu:

Velkou cibuli rozmixujeme se 100 g vody, vylisujeme šťávu a přidáme 150 g hnědého cukru.

Svaříme na sirup.

Autor: redakce

Související články