Šípkový sirup – zdraví z přírody

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení
Sipkovy sirup

Zdroj: Shutterstock

Léto už je nekompromisně za námi a podzim s sebou přináší změny v počasí. Chladná rána střídají teplejší odpoledne a náš imunitní systém se musí vyrovnat s těmito výkyvy počasí.

Jako prevenci, případně při prvních příznacích nachlazení můžete sáhnout po produktech z naší přírody. Nemusíte hned utíkat do lékárny. Připravte se na zimu výborným šípkovým sirupem. Věřte, že vám bude moc chutnat.

Ingredience

  • 1 kg čerstvě natrhaných šípků
  • 1,5 litru vody
  • 1 kg cukru
  • 1 lžičku kyseliny citrónové

Jak vlastně budeme postupovat?

Šípky omyjeme, nadrtíme. Zalijeme je 3/4 litrem studené vody a za občasného míchání vaříme 10 minut.

Poté přelijeme přes hrubší plátno. Tekutinu, která vznikne vařením dáme stranou. Šípky vrátíme zpět do hrnce a zalijeme čerstvým 3/4 litrem vody.

Opět vaříme 10 minut, zase přelijeme přes hrubší plátno, obě tekutiny, které vzniknou vařením smícháme, přidáme cukr, kyselinu citrónovou a vaříme 10 minut.

Necháme vychladnout, přelijeme do lahví a dáme do chladu. Užíváme po lžičkách nebo zředěné vodou. A teď už vás nachlazení rozhodně nepřekvapí.

Autor: redakce

Související články