Zvlášní drobné pečivo jménem”Barborky” či “Fakulky”

barborkysrdd

Dříve se na svatou Barborku mezi hodné děti rozdávalo drobné a velmi křehké pečivo tzv. “Barborky” většinou ve tvaru srdíček.

Recept je velmi jednoduchý a rychlý, tak proč nezkusit upéci…

Suroviny:

3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce másla, 5 žloutků, 7 lžic bílého vína, 2 hrnky hladké mouky, olej na smažení, moučkový cukr, vanilkový cukr

Postup:

Smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto. To vyválíme na placku o tloušťce přibližně 0,5 cm a z těsta vykrájíme drobná srdíčka, které usmažíme v rozehřátém oleji.

Vinné cukroví je křehké a při smažení se hezky nafoukne. Jednotlivé kousky krátce osušte na papírovém ubrousku a a ještě horké obalte v moučkovém a vanilkovém cukru.

Zdroj Foto: Pixabay