Citrónové brambory jsou úžasnou, nízkokalorickou bombou, kterou musíte vyzkoušet. Jedná se o rychlé a levné jídlo, které oceníte nejen na jaře. Pokud máte možnost použít vlastní brambory ze sklepa, neváhejte a udělejte to.
Recept pro 4 osoby
- 1 kg brambor
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- asi 10 dkg másla
- šťáva ze dvou citrónů
- 1 kostka masoxu
Brambory oškrábeme a nakrájíme na centimetrové plátky. V míse je osolíme, opepříme, zalijeme olejem a citrónovou šťávou a dobře rukama promneme.
Pekáček si vymažeme máslem, rozprostřeme na něj brambory, na které rozdrobíme kostku masoxu, pokropíme asi 1 dl vody a pekáč důkladně přikryjeme alobalem.
Pečeme v troubě přibližně 3/4 hodiny, potom odkryjeme a necháme ještě 10 minut dopéci dozlatova, aby se odpařila vlhkost a brambory dostaly kůrku.
Podáváme buď jako přílohu, nebo samotné, s dobrým jarním salátem.
Věděla jste, že citrónové brambory existují? Koukněte na další skvělé recepty!