Kotlety s rýží a vínem na tento způsob dělám moc ráda doma, máme je s celou rodinou moc rádi. Na vepřové zkrátka nedám dopustit! Proto jsem ráda, že vám dnes představuji tento recept.
Recept pro 4 osoby
- 4 větší vykostěné kotlety
- 6 lžic rýže
- 1 sklenička bílého vína
- 10 dkg strouhaného eidamu
- 1 dl smetany
- sůl
- pepř
- olej
Naklepané a po stranách naříznuté kotlety osolíme, opepříme a zprudka na oleji opečeme. Doporučuji použít nádobu, kterou můžeme později dát do trouby, pokrm se totiž bude zapékat.
Zalijeme bílým vínem a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakrájíme cibuli na kolečka a zvlášť na pánvi opečeme skoro dohněda. Opláchnutou rýži osmahneme na oleji, osolíme okořeníme, podlijeme vařící vodou a podusíme.
[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]
Na měkké kotlety navrstvíme opečenou cibuli, na cibuli dáme podušenou rýži, zasypeme strouhaným sýrem a pokropíme smetanou.
Dáme do trouby zapéct dočervena. Kotlety jsou poté velice jemné a chutné, při zapékání s cibulí a rýží se všechny chutě propojí a výsledek vás zaručeně potěší!
Máte ráda vepřové? Tak koukněte na další recepty, které jsme pro vás připravili!