Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž sáhnete po zastaralém či suchém kousku, ani rajčatová omáčka chuť nezachrání.
Recept pro 4 osoby
- 60 dkg rybího filé
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 2 cibule
- 1 pórek
- 4 stroužky česneku
- hrst sekané petrželky
- sůl
- pepř
- 60 dkg brambor
- 2 lžíce oleje
[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]
Oškrábané brambory uvaříme, cibuli nastouháme nahrubo a na oleji osmahneme dozlatova. Když začne cibule zlátnout, hodíme na ní na plátky nakrájený česnek.
Už jen lehce orestujeme, zalijeme konzervovanými rajčaty, posolíme, opepříme a asi 10 minut vaříme.
Teď už máme hotovou šťávičku, do ní zamícháme najemno nakrájený pórek a petrželku. Filé si rozložíme do hlubšího pekáčku, proložíme je nakrájenými uvařenými brambory a vše zalijeme připravenou rajčatovou omáčkou.
V troubě pečeme přikryté alobalem asi 30 minut.
Chcete si pochutnat na dalších receptech? Navštivte sekci „Recepty„.
Tvojechvilka.cz