Rybí filé v rajčatech. No to si pochutnáte!

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Rybí filé v rajčatech patří mezi lehká jídla, která doporučuji k všednodennímu obědu nebo k večeři před spaním. Dejte si pozor, abyste si v obchodě vybrali vhodné filé. Pokud totiž sáhnete po zastaralém či suchém kousku, ani rajčatová omáčka chuť nezachrání.

 

Recept pro 4 osoby
  • 60 dkg rybího filé
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 2 cibule
  • 1 pórek
  • 4 stroužky česneku
  • hrst sekané petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 60 dkg brambor
  • 2 lžíce oleje

[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]

Oškrábané brambory uvaříme, cibuli nastouháme nahrubo a na oleji osmahneme dozlatova. Když začne cibule zlátnout, hodíme na ní na plátky nakrájený česnek.

Už jen lehce orestujeme, zalijeme konzervovanými rajčaty, posolíme, opepříme a asi 10 minut vaříme.

Loupaná rajčata Giana patří mezi mé nejoblíbenější

Teď už máme hotovou šťávičku, do ní zamícháme najemno nakrájený pórek a petrželku. Filé si rozložíme do hlubšího pekáčku, proložíme je nakrájenými uvařenými brambory a vše zalijeme připravenou rajčatovou omáčkou.

V troubě pečeme přikryté alobalem asi 30 minut.

 

Chcete si pochutnat na dalších receptech? Navštivte sekci „Recepty„.

 

Tvojechvilka.cz

 

Související články