Představovali jste si někdy, jak by asi chutnala taková polévka z okurky? Potom se vám právě poštěstilo. Studená okurková polévka je ideální pokrm do parných letních dnů a navíc nečekaně obohatí váš jídelníček. Recept mi poradila kamarádka Týnka Strmá, která ráda experimentuje. Věřím, že tento experiment bude chutnat i Vám!
Recept:
- 1 l šlehaného podmáslí
- 1 střední salátová okurka
- 1 lžička plnotučné hořčice
- špetka cukru
- špetka soli
- 1 svazeček lahůdkové mladé cibulky včetně nati
- 1 lžička nasekaného čerstvého kopru
[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]
Než se pustíme do práce, musím vám prozradit, že okurková polévka se přípravuje naprosto bez vaření!
Oloupeme okurku a nakrouháme na kolečka, vmícháme do podmáslí, ochutíme přísadami a najemno nasekanou cibulkou i s natí. Kdo by chtěl a má to rád, může třeba přidat i nakrájenou papriku nebo rajčata. Polévku necháme vychladit a jíme s tmavým chlebem nebo rohlíkem.
Napadlo vás někdy, že existuje studená okurková polévka? Jak vám chutnala?
Tvojechvilka.cz