Studená okurková polévka podle Týnky Strmé

od Nikola Jaroschová
   < 1 minuta čtení

Představovali jste si někdy, jak by asi chutnala taková polévka z okurky? Potom se vám právě poštěstilo. Studená okurková polévka je ideální pokrm do parných letních dnů a navíc nečekaně obohatí váš jídelníček. Recept mi poradila kamarádka Týnka Strmá, která ráda experimentuje. Věřím, že tento experiment bude chutnat i Vám!

 
Recept:
  • 1 l šlehaného podmáslí
  • 1 střední salátová okurka
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • špetka cukru
  • špetka soli
  • 1 svazeček lahůdkové mladé cibulky včetně nati
  • 1 lžička nasekaného čerstvého kopru

[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]

Než se pustíme do práce, musím vám prozradit, že okurková polévka se přípravuje naprosto bez vaření!

Oloupeme okurku a nakrouháme na kolečka, vmícháme do podmáslí, ochutíme přísadami a najemno nasekanou cibulkou i s natí. Kdo by chtěl a má to rád, může třeba přidat i nakrájenou papriku nebo rajčata. Polévku necháme vychladit a jíme s tmavým chlebem nebo rohlíkem.

Pokud máte možnost, zvolte domácí salátovou okurku. Změna chuti bude výrazná

Napadlo vás někdy, že existuje studená okurková polévka? Jak vám chutnala?

 

Tvojechvilka.cz

Související články