Vejce s křenem bylo nejoblíbenější jídlo mého, dnes již zesnulého, otce. Vždycky, když přišel večer z pole, maminka mu uvařila vajíčka a on si je celá posypal křenem a s chutí se do nich dal. Nechápala jsem pointu a jeho chuť až do svých 20 let, než jsem tomu sama přišla na chuť.
Pokud jste tuto pochoutku ještě nezkusili, rozhodně překonejte svoje prvotní nechutenství, které vás může před okusením vejcí s křenem provázet. Jakmile jednou ochutnáte, nebudete moct bez této starodávné mlsky být. Jak tedy vejce s křenem připravit?
[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]
Příprava
Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na kolečka. Následně je osolíme, posypeme strouhaným křenem a pokapeme máslem. Jíme s tmavým chlebem.
Takto jednoduché to je! Rychlé, zdravé, přírodní!
Dobrou chuť!
Zajímají vás další recepty pro čtenáře TvojeChvilka? Projděte si celou sekci receptů!
Tvojechvilka.cz