Zapečené brambory s lilkem a rajčaty jsou jedno z mých nejoblíbenějších jídel. Zdravé, lehké, jednoduché. Nejlépe se jídlo hodí do jara a léta, ale v dnešní době, kdy si ingredience můžeme sehnat celoročně v obchodech, můžete si ho připravit v každém ročním období. Kredit za tento recept putuje paní Marii Rottrové!
Recept pro 4 osoby
- 2 větší lilky
- 6 brambor
- 6 stroužků česneku
- 2 dl olivového oleje
- 2 konzervy loupaných rajčat
- 2 šlehačky
- sůl
- bílý pepř
- 2 lžičky tabaska (nebo chilli papriček)
Lilek a brambory nakrájíme na drobnější kostky a asi 8 minut restujeme na olivovém oleji. V polovině přípravy přidáme rozmačkaný česnek, všechno vysypeme do zapékací mísy, ochutíme solí, pepřem a tabaskem, zalijeme rajčaty a šlehačkou.
[do_widget id=colormag_featured_posts_slider_widget-24]
Následně pečeme v troubě přikryté alobalem asi 3/4 hodiny. Na závěr necháme tak 10 až 15 minut nepřikryté dodělat.
Už teď se mi sbíhají sliny! A co Vám? Zapečené brambory s lilkem a rajčaty jsou neskutečná pochoutka!
Ráda experimentujete se zapačenými bramborami? Máme spoustu dalších receptů, tak si vyberte!
Tvojechvilka.cz